středa 2. října 2013

Zahájení

Zahájit se dá mnoho věcí. Kupříkladu skautský rok. To se v našem případě stalove čtvrtek pátého září. Ještě před slavnostním zahajovacím nástupem celého střediska jsme se sešly v klubovně i s rodiči mladších členek a domlouvaly jsme se, kdy a s kým se budou tenhle rok konat družinové schůzky. BrePťě tak zůstalo vedení Vážkovodoměrek v pátek a jako přívažek dostala na krk Haplu, Verča s Mániččinou pomocí povede čtvrteční schůzky Velrybek.
Dohadování nám zabralo méně času, než jsme počítaly, a tak jsme si ještě rychle zahráli jednu hru se vzpomínáním na prázdniny, dva bravurně vyřešené gordické uzly a jednu brilantní evoluci. Není horšího pocitu, než být už vyvinut v opici, prohrát souboj ve stříhání - a stát se zase kuřetem. Píp!

Kdo měl s sebou kroj, ten se do něj v tomto okamžiku převlékl, kdo ho měl už na sobě, nechal to tak, kdo ho neměl vůbec, byl ukryt do zadních řad. Rychlý posel donesl zapomenutou oddílovou vlajku (ať se přizná, kdo ji dekorativně pšišpendlil k oknu!) a nástup mohl započít.

Vůdce střediska není příznivcem dlouhých proslovů, za což si ho všichni vážíme :-) Zazpívali jsme si tedy celé středisko sborem hymnu, tradičně předvedli oddílové pokřiky - rádi jsme si poslechli zbrusu nový pokřik Siria - a mohlo se zavelet k rozchodu ku přípravě na velkou hru.

Zde končí Hapliny vědomosti, ale kdokoliv by chtěl ke hře a následnému programu cokoliv doplnit, je vřele vítán :-)


Další věcí, která se dá zahájit, je činnost blogu. To se děje právě teď, když dopisuji první příspěvek na nový oddílový blog, který má sloužit jako snadno přístupná kronika. A navíc nemusí tahat v batohu. Vřele doufám, že se do blogu bude psát alespoň s takovým nadšením, jao do kroniky ;-)

Hapla

Žádné komentáře:

Okomentovat