pondělí 10. dubna 2017

Zpívánky 4. 3. 2017




Dobrá nálada, krásné počasí, dva oddíly, spousta usměvavých tváří a hlavně spousta cen v podobě domácích pečených dortů. Takto vypadaly letošní zpívánky. Vzhledem k nádhernému počasí jsme se rozhodli udělat soutěž venku za klubovnami s výhledem na ještě syrové jarní sluníčko.
Každoročně máme soutěž rozdělenou na několik kategorií, jako jsou sólisté, dua, dětské a dospělé sbory. Zpívánek se letos zúčastnily dva oddíly – 31. Vlaštovka a 39. Kalahari, takže docela „plno“ – v každé kategorii byly obsazené první 3 pozice. Výhodou toho bylo, že žádný účinkující neodešel bez dortu. J
V rámci představení účinkujících byla vidět velká inovace oproti loňským letům. Any zpívala 2 písně ve španělštině a hrozně se u toho styděla, takže jí Máňička a Eliška dělaly clonu. Dětský sbor 39. oddílu zpíval samé drsné a tklivé písně. Dospělý sbor od 39. oddílu přišel s novou písní, která je pro skauty psaná – Já chci taky bejt skaut. Dětský dívčí sbor od Vlaštovek se jmenoval Traktoristky a ukázaly také taneček, proč si vybrali zrovna takové označení. A jeden sólista z 39. oddílu si zazpíval velmi těžké písně od Tomáše Kluse s vlastním doprovodem na kytaru. Zkrátka a dobře jeden účinkující byl lepší než druhý. J
Dále je potřeba zhodnotit porotu, jelikož ta byla organizátorkami lovena až na místě. Spadla do toho doslova po hlavě Hapla, tak trochu externí členka Vlaštovek, která se na nás přijela podívat i s manželem Hříbkem, který se tímto také dostal do poroty. A získání posledního člena bylo nejvtipnější. Jirka – člen nečlen našeho střediska se přišel seznámit se střediskem a přišel si prohlédnout, čeho by mohl být součástí a místo kukačky to byla jasná výzva pro aktivní zapojení do poroty.

Ještě před vyhlášením výsledků bylo zapotřebí si zahrát nějaké hry, abychom se trochu rozhýbali. Pod vedením Verči z 31. oddílu jsme si zatančili mazurku, zahráli flašinet a ještě jsme si u toho pěkně zazpívali a zaběhali.
Celá porota velmi pečlivě zvažovala, komu udělí jaké místo. Vytvořili si provizorní tabulku a nějaký, mnou vlastně ne úplně pochopený systém hodnocení. Ovšem hodnocení jako vždy nebylo jednoduché. Porota to ale nakonec skvěle zvládla, udělila první až třetí místa ve všech kategoriích a každý dostal kousek sladké odměny.

Žádné komentáře:

Okomentovat