úterý 31. ledna 2017

28.1. Bruslení aneb Vlaštovky se zimy nebojí:-)

Krásná zima a velké mrazy mají obrovskou výhodu – může se chodit bruslit, a ne jen na zimní stadiony, ale i na zamrzlé rybníky. Takže jsme si řekly, že toho musíme využít a vyrazili jsme jako většina Plzně na Bolevák bruslit.
                Sešli jsme se odpoledne u IV. polikliniky a vyrazili jsme busem k rybníku. Původně to vypadalo, že většina dětí bude spíše sněhuláková a bobující sekce, ale jak to tak bývá, došlo ke změně. Dorazila Monterka, Papoušek, Pédo, Ani, Kája, Myška a Antilopí Hanička z dětí. Z dospělých pak Pepa, Anti, Olie, Eliška, Péťa a Máňička. A z téhle velké bandy jediná bez bruslí byla Myška, což vůbec nevadilo … tahali jsme ji po ledu v kozačkách a klouzala se s námi.
                Jako první jsme se samozřejmě museli rozjezdit. To trvalo každému jinak dlouho, takže ti, co se pak už nudili, projížděli okolní cestičky, které nám vyráběl Olie s Peťou. Po rozbruslení už jsme mohli začít hrát hry. Zahráli jsme si trochu upravený curling s puky a hrablem na sníh. Cílem bylo dohodit k létacímu talíři, který nám dělal terč. Po prvním kole každý zjistil, že to není tak jednoduché. Upravili jsme hru a začali jsme používat hokejky a puky. K odpalu byly hokejky lepší, ale udělaly větší švih a kupodivu nám to po tom ledu děsně moc klouzalo.
                Dál jsme zkoušeli střílet na branku a zahráli jsme si „hokej“ v rámci našich možností, co jsme kdo zvládl na bruslích. Naštěstí Eliška a její rodinka mají doma zásoby asi snad všeho – takže dovezla snad 5 hokejek a další 2 dovezl ještě Olie, takže to vážně stálo zato.

                Následovala chvilka krasobruslení a každý předvedl svůj volný „krasobruslařský“ program s vlastním hudebním doprovodem. Ke konci už jsme byli hodně rozjaření, takže jsme jezdili za ruce ve dvojicích nebo trojicích a taky jsme zkoušeli vláček.  Zkrátka parádní zábava na odpoledne pro malé i velké.

Zapsala Máňička:)



Žádné komentáře:

Okomentovat